Itä-Suomen piirin talvisarja

SJAL Itä-Suomen piirin sisäammunnan talvisarja alkaa syksyllä. Ensimmäinen osakilpailu ammutaan lokakuun lopulla. Osakilpailuja on kerran kuukaudessa.

Kilpailu ammutaan ns. kirjekilpailuna. Kukin seura kilpailuttaa omat ampujansa (toki osallistua saa muidenkin seurojen ampujia) samanaikaisesti. Eri seurat voivat kuitenkin järjestää kilpailunsa eri päivinä.

Kilpailuaika kunkin osakilpailun kohdalla on kalenterikuukauden viimeinen kalenteriviikko. Tältä osin systeemi on samanlainen kuin juniorien valtakunnallisessa Kymppikisassa. Kyseessä ei kuitenkaan ole joukkuekisa, vaan henkilökohtainen kilpailu. Jos ampujia on luokittain riittävästi, myös joukkuekilpailun tulokset voidaan laskea.

Mikään ei estä lähekkäin (ja miksei etäällä toisistaankin) sijaitsevia seuroja järjestämästä yhteistä kilpailutilaisuutta. Tämä on jopa erittäin suositeltavaa.

Kilpailumuotona on 18 m, 2x30 nuolta. Lopputuloksiin lasketaan kunkin ampujan 3 parhaan tuloksen keskiarvo. Kaikille vähintään 3 osakilpailua ampuneille avoin finaali ja palkintojen jako järjestetään huhtikuussa. Finaalipaikkakunta on vielä avoin.

Sarjat:

Yleinen, juniorit 18 v, juniorit 15 v ja juniorit 12 v. Tytöt ja pojat ampuvat samassa sarjassa, samoin naiset ja miehet.

Yleisen sarjan ampujat ampuvat kolmitäpläspottitauluun. Aloittelevat aikuiset saavat halutessaan ampua 40 cm 10-renkaiseen tauluun. Alle 18 v juniorit ampuvat oman valintansa mukaan joko spottitauluun tai 40 cm 10-renkaiseen tauluun. Alle 15 v juniorien taulukoko on 60 cm, alle 12 v 80 cm.

Jos juniorin liiton sarjajaon mukainen taulutyyppi (esim. 10-renkainen -> spotti) on vaihtumassa vuodenvaihteessa, suositellaan ampumista tulevan taulutyypin mukaiseen tauluun jo syyskaudella.

Aluevalmennettavat ampuvat kukin virallisen sarjansa mukaiseen tauluun.

Yleiseen sarjaan saavat osallistua myös juniorit, kuten luonnollisesti myös omaa ikäluokkaa ylempiin juniorisarjoihin. Tämä on suositeltavaa, jos kilpailijoita ei ole omassa sarjassa joko osanottajien vähyyden tai ylivoimaisuuden takia.

Kilpailemaan oppii vain kilpailemalla. Se ei ole kilpailemista, jos ampuu kilpailussa yksin omassa sarjassaan tai selvästi heikompia vastustajia vastaan.

Piiri huolehtii kisojen tuloksien julkaisemisesta internetin välityksellä. Näin ollen järjestävien seurojen on toimitettava tulokset sähköisessä muodossa allekirjoittaneelle mahdollisimman pian kunkin osakilpailun jälkeen mieluiten Excel-taulukkona, toissijaisesti ArcMasterilla tehtynä xml-tiedostona. Toki muukin sähköinen esitysmuoto käy. Lyijy- tai kuulakärkikynällä yms. tehtyjä tuloksia ei noteerata.

Kilpailut tulisi järjestää ensisijaisesti kuukauden viimeisen ehjän kalenteriviikon aikana. Esim. lokakuun kisa ajoittuisi siten viikolle 43. Jos seuroille tulee tarve aikaistaa kilpailun ajankohtaa esim. salivuorojen peruutusten tai muiden käytännön syiden vuoksi, niin aikaistuksen pitäisi olla mahdollisimman pieni. Seuraavan kuukauden puolelle kilpailua ei voi siirtää.

Kaikki jousiampujat mukaan kisailemaan!

Terveisin

Jukka Koponen

Suomen Jousiampujain Liiton Itä-Suomen piiri ry